لیلا رضازاده در گفت و گو با ایسنا، به نقش تغذیه در پیشگیری و ابتلا به سرطان اشاره کرد و افزود: بررسیها نشان داده رژیم غذایی در یک سوم از سرطانها دخالت دارد.
وی مصرف گوشت و ماهی سوخته را ازعوامل بروز سرطان دانست و تاکید کرد: کباب کردن و پختن زیاد گوشتها می تواند ترکیبات سرطان زا در گوشت ایجاد کند.
این کارشناس تغذیه به افراد توصیه کرد: برای پیشگیری از سرطان کمتر از ۸۰ گرم در روز گوشت بخورند و از مصرف فرآوردههای گوشتی که حاوی ترکیبات نگهدارنده و نیتراتی هستند خودداری کنند.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه عنوان کرد: مصرف فراوان گوشت و فرآوردههای گوشتی خطر ابتلا به سرطانهای پانکراس، پروستات، کلیه و … را ایجاد می کند.
رضازاده مصرف غذاهای شور خصوصا چیپس و پفک را نیز در بروز سرطان معده موثر دانست و به افراد توصیه کرد مصرف خیارشور را هم محدود کنند.
وی یادآوری کرد: غذاهای چرب که احتمال چاقی را افزایش می دهند نیز میتوانند سرطانزا باشند.
به گفته این کارشناس تغذیه در عین حال موادی هم هستند که خاصیت ضد سرطانی دارند که از مهمترین آنها میتوان به آنتی اکسیدانها اشاره کرد.
رضازاده اظهار کرد: سلنیوم، ویتامین E و C
نیز در پیشگیری از ابتلا به سرطان مفید است.
وی افراد را به مصرف غذاهای گیاهی توصیه کرد و یادآور شد: این غذاها دارای فیبر فراوانی هستند که این فیبر مدت ماندگاری موادغذایی و در نتیجه امکان سرطانی شدن سلولها را کاهش میدهد.
این کارشناس تغذیه تصریح کرد: سبزیجات خانواده کلم در این بین خواص بهتری دارند و موادی دارند که ترشح آنزیمهای تخریب کننده سلولهای سرطانی را تحریک میکند.
رضازاده با بیان اینکه افراد باید در طی روز پنج بار میوه و سبزی بخورند، خاطرنشان کرد: رژیم گیاهی کم کالری و مصرف حبوبات و غلات به میزان کافی میتواند به پیشگیری از ابتلا به سرطان کمک کند.
به گفته این کارشناس مصرف پیاز و سیر خام نیز در پیشگیری از سرطان معده مفید است.
وی هویج، گوجه فرنگی، توت فرنگی، تمشک، انگور و چای سبز را نیز در پیشگیری از سرطان موثر دانست.
رضازاده بر لزوم استفاده از غذاهای دریایی تاکید کرد که به دلیل محتوای مناسب امگا۳ برای پیشگیری از سرطان مفید است.
این کارشناس تغذیه شیوه طبخ صحیح، استفاده از همه گروههای غذایی و همچنین ورزش و تحرک را زمینه ساز یک زندگ سالم و بدون سرطان عنوان کرد.