انواع سرطان

سرطان پستان:

تشخیص سرطان پستان در مراحل اولیه نه تنها شاخص درمان را افزایش می دهد بلکه از عوارض روحی – روانی ، خانوادگیو اجتماعی آن جلوگیری می کند .لذا توصیه می شود پس از ۲۰ سالگی ماهانه هر خانم پستان خود را معاینه کند و پس از ۴۰ سالگی سالانه یکبار توسط پزشک معاینه شود.پس از ۴۰ سالگی انجام ماموگرافی سالانه توصیه می شود. در هر سنی باید به علایم زیر توجه کرده و با مشاهده آنها به پزشک مراجعه نمایید.

۱ – هرگونه تغییر در شکل پستان ها

۲-  چروکیدگی یا فرورفتگی پوست پستان

۳ – خونریزی یا هرگونه ترشح از نوک پستان

۴ – وجود توده در پستان

 

سرطان دهانه رحم:

توصیه می شود خانم های ۲۰ تا ۶۵ ساله این آزمون را انجام دهند. این تست باید قبل یا بعد از عادت ماهیانه باشد.

 

سرطان روده بزرگ :

از مهمترین عوامل جلوگیری از ابتلا به سرطان روده ، رژیم غذایی پرفیبر و انجام تمرینات ورزشی است. شما می توانید روزانه با چند دقیقه بالا و پایین پریدن ، از پله ها بالا و پایین رفتن یا هفته ای ۳ بار پیاده روی به سلامتی روده های خود کمک کنید .

نکته بسیارمهم دیگر، خوردن میوه و سبزی است.  برای سلامتی روده ها لازم نیست که حتما سبزی و میوه خام مصرف نمایید، بلکه آنها می توانند به شکل پخته، خشک شده و یا فریز شده باشند. البته عمل پختن باید در حداقل زمان ممکن و با آب و حرارت کم انجام شود. سبزیجات برگ سبز، مانند اسفناج، کلم و کاهو نیز بسیار مفید هستند.اگر سرطان روده در مراحل اولیه، تشخیص داده شود تا ۹۰ درصد قابل درمان است.

استفاده از روش های غربالگری معمول در بیمارانی که هرگونه فاکتور خطری داشته باشند یا اینکه علائم مذکور را داشته باشند توصیه می‌شود. از جمله روش های تشخیصی که برای غربالگری این سرطان مورد استفاده قرار می گیرد. می توان به آزمایش های زیر اشاره نمود.

  • معاینه راست روده (رکتوم): در این معاینه پزشک راست روده را معاینه می کند تا وجود هرگونه مورد را بررسی کرده و در صورت وجود مواد در داخل راست روده آنها را از نظر آغشته بودن با خون مورد بررسی قراردهد.
  • پروکتوسکوپی : در این روش از طریق دستگاههای خاصی بصورت مستقیم داخل راست روده و قسمت‌های تحتانی روده بزرگ مورد مشاهده قرار می گیرد. از طریق این روش نیمی از سرطانها قابل تشخیص هستند. در این روش ممکن است بیمار احساس فشار کند اما دردی را احساس نخواهد کرد.
  • کولونوسکوپی:به کمک این روش با ابزارهای خاصی، مشاهده کلی روده بزرگ و راست روده ممکن می‌شود. در این حالت نیز فرد دردی را احساس نخواهد کرد.
  • در صورت وجود هرگونه توده در طول این قسمت‌ها نیاز است که بیمارتحت نمونه برداری ازتوده مذکورقرارگیرد تا در زیر میکروسکوپ از نظر وجود بافت یا سلولهای سرطانی مورد بررسی قرار گیرد. این عمل را بیوپسی می نامند.

 

لذا روش های غربالگری توصیه شده به شرح ذیل می باشد :
– آزمایش سالیانه از وجود خون در مدفوع
– سیگموئیدسکوپی همراه با معاینه راست روده ( رکتوم ) با انگشت هر ۵ سال یکبار
– کولونوسکوپی همراه با معاینه راست روده ( رکتوم  هر ۱۰ سال یکبار

سرطان پروستات  :

هنوز یک روش معاینه مفید جهت غربالگری سرطان پروستات ، معاینه با انگشت از طریق رکتوم است و ۲۵ تا ۵۰ درصد مردانی که این معاینه  غیر طبیعی باشد ممکن است سرطان پروستات داشته باشند . چ.ن سرطان پروستات تا مراحلی که بزرگ شود بدون علامت است اگر در این معاینه توده لمس شد امکان سرطانی بودن آن وجود دارد . حساسیت این معاینه حدود ۷۰ درصد و اختصاص بودن آن ۵۰ درصد است . اقدام دیگر در زمینه غربالگری سرطان پروستات ، اندازه گیری میزان PSA است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *